In de maand juni staan er diverse interessante bijeenkomsten voor u op de agenda. Hieronder leest u hierover meer informatie per bijeenkomst. 

Donderdagavond 8 juni | Bijeenkomst Alternatieven veen met nieuwe teelten (miscanthus)
Steeds vaker komen er nieuwe teelten naar voren. Teelten die voor u mogelijk interessant zijn en waarin wordt geïnvesteerd, maar het probleem is altijd de afzetgarantie. Daarom bieden wij (Vereniging Innovatief Platteland, Kekkilä – BVB en Compas Agro) u op donderdagavond 8 juni een interessant programma over de teelt van Miscanthus als gedeeltelijk veenvervanger in substraat met afzetgarantie.

De bijeenkomst vindt plaats bij Kekillä-BVB te Grubbenvorst. Aanmelden is mogelijk t/m 6 juni via secretariaat@innovatiefplatteland.nl.

Woensdagavond 14 juni | Bijeenkomst Duurzame energie
Tijdens deze bijeenkomst wordt ingezoomd op technieken voor het integraal opslaan en omzetten van (duurzame) energie in een presentatie gegeven door Rob Zanders van Green Watts.

De bijeenkomst vindt plaats in de Oelderse Halte te Oirlo. Aanmelden is mogelijk t/m 11 juni via secretariaat@innovatiefplatteland.nl of door een reactie te geven op deze mail. In de bijlage vindt u de officiële uitnodiging.

 

Donderdagochtend 22 juni | Bijeenkomst ‘Van Land naar Pand’

Tijdens deze ochtendsessie ontdekt u hoe de landbouwsector aan de basis staat van de bouwopgave in Limburg. Eerder dit jaar organiseerde LLTB met haar partners het tweede symposium over het onderwerp ‘vezelgewassen’. Als vervolg/verdieping hierop hebben Vereniging Innovatief Platteland en Plattelandscoöperatie besloten een bijeenkomst te faciliteren waarmee agrariërs kunnen kennismaken met de mogelijkheden op het gebied van biobased (ver)bouwen.
De bijeenkomst vindt plaats in De Sevewaeg te Sevenum op donderdagochtend 22 juni. Aanmelden is mogelijk t/m 18 juni via de volgende link. In de bijlage vindt u meer inhoudelijke informatie over de bijeenkomst of bekijk de website van Building Balance: https://buildingbalance.eu/agenda/van-land-naar-pand-in-limburg/.
Wilt u meer informatie over een van de bovenstaande bijeenkomsten? Laat het ons weten. We hopen u bij één (of meerdere) bijeenkomsten te mogen verwelkomen!