Op woensdag 22 mei heeft Vereniging Innovatief Platteland samen met de LLTB, gesteund door de Provincie Limburg, een (vervolg) themabijeenkomst gehouden over de energie transitie.

Een interessante avond welke plaatsvond bij Hoeve Rosa en bezocht werd door meer dan 40 leden.

Als eerste sprak Fons Kersten, hij gaf een toelichting op de verschillende takken van zijn bedrijf en zijn verdienmodel.
Gedeputeerde Hubert Mackus gaf inzicht in het Landbouw en Duurzaamheid beleid van de Provincie Limburg.

Danny Meulenpas van Arvalis ging in op de energiebesparende maatregelen, de wetgeving en de meldplicht per 1 juli a.s. Gemeente Venray sloot hierop aan met een korte toelichting hoe de Gemeente met dit onderwerp bezig is en gaf daarbij aan dat er binnenkort nog een bijeenkomst georganiseerd wordt.

Patrick Lemmens van Arvalis had het in zijn inleiding over ondernemen en besparen met Energie. Het streven naar een gezamenlijke aanpak van collectief besparen en verbeteren.
Annemie Hermans van de LLTB sloot de inleidingen af met het geven van een overzicht waar de tuinbouw op dit moment staat in deze energie transitie.

Al met al een heel interessante avond waar ook ruimschoots ruimte was voor discussie.

De avond werd geopend en geleid door Joop de Hoon, voorzitter Innovatief Platteland en afgesloten door Peter Lucassen voorzitter van LLTB afdeling Noord. Dit gaf nogmaals het gezamenlijk optreden aan.

Na afloop was er nog een gezellige netwerkborrel.