Donderdag 21 februari heeft Vereniging Innovatief Platteland haar jaarvergadering gehouden. Locatie van deze vergadering was het Servicekantoor van Jan Linders in Bergen. We mochten ruim 60 leden ontvangen.

Het thema van deze vergadering was “Het nut van lokale producten en de korte keten in de supermarkt”.

Na de rondleiding in het distributiecentrum vertellen Chantal de Rijk (Commercieel Directeur) en Roel van der Zande (Unit Manager Vers) enthousiast en duidelijk wat het beleid en de visie van Jan Linders is. Wat sterk naar voren komt is dat Jan Linders, waar mogelijk, kiest voor lokale leveranciers en lokale producten. Lokale producenten krijgen de ruimte om hun producten te tonen.

Beide personen gaven in hun verhaal duidelijk aan hoe Jan Linders zich in de wereld van de supermarkten positioneert.

Na deze inleiding vond de reguliere jaarvergadering van de vereniging plaats. De belangrijkste onderdelen waren met name; de terugblik over het afgelopen jaar, het programma voor 2019 waarin met themabijeenkomsten de leden meer bij de vereniging worden betrokken. Daarnaast werd er afscheid genomen van Gert Billekens als bestuurslid. We danken hem hartelijk voor zijn trouwe dienst als bestuurslid. De openstaande vacatures (bestuursfunctie) zijn middels stemming ingevuld door Richard Wilms en Ronnie de Hoon.