In verschillende Limburgse gemeenten worden al enkele jaren bloemrijke stroken en overhoeken ingezaaid. Ook dit jaar stelt IKL de regeling weer open. In de gemeente Venray is er naast de reguliere regeling in samenwerking met de Vereniging Innovatief Platteland een speciale regeling voor agrariërs opengesteld.

Prachtig gezicht
Een bloemrijke oase levert een prachtig gezicht aan bloeiende planten op, maar betekent ook voedsel voor stuifmeel en nectar verzamelende insecten zoals bijen, vlinders en hommels. Deze insecten vormen weer voedsel voor tal van erf-akkervogels die in het voorjaar en zomer insecten eten. En zelfs in de winter profiteren vogels van de zaden. Doordat de bloemrijke bijen- en vlinderoases ook in de herfst en winter blijven liggen bieden ze ook in deze jaargetijde voedsel en beschutting voor allerlei dieren. Bloemrijke bijen- en vlinderoases verhogen dus niet alleen de belevingswaarde voor fietsers en wandelaars, maar zijn hartstikke belangrijk voor de biodiversiteit!

Deelnemen
Agrariërs die een strook van 1000 tot 5000 m2 willen inzaaien en het resultaat samen met ons actief willen volgen krijgen voor de inspanningen hiervoor het zaad geheel gratis. Aanmelden via www.ikl-limburg.nl/. De regeling staat open tot 13 april 2020.