Uitnodiging opening Bijenoase

De werkgroep Natuurpad ‘Volg de Das’ van IVN Maasduinen werkt mee aan het project Bijeen voor Bijen, een initiatief van de Provincie Limburg.  Het initiatief is uitgewerkt door de Plattelandscoöperatie. De Plattelandscoöperatie is als uitvoerder in het gebied van Verenging Innovatief Platteland de organisator van deze Bijenoase.

Het gaat niet goed met de bijen en andere bestuivers in ons land. Limburg had zelfs met ruim 25% wintersterfte veruit het hoogste sterftecijfer van bijen in Nederland. Ongeveer 80% van de planten is afhankelijk van bestuivingen; het wegvallen van bestuivers kan grote gevolgen hebben voor de wereldwijde voedselproductie. Het doel van dit project is tweeledig: enerzijds bewustzijn creëren binnen de ‘gemeenschap’ over het belang van bijen, anderzijds het creëren van een geschikt habitat voor bijen (en andere bestuivers).

Op 19 mei van 14.00 – 15.00 uur komen wij bijeen voor de bijen, op de locatie Schandelose Heide, huisnummer Bong 18 Velden. (s.v.p. 13.45 verzamelen.)
We wandelen over de bijenoase naar het bijenhotel om te onthullen, ca. 1 km over goed wandelpad, degenen die niet goeter been zijn worden gereden.

U bent van harte welkom. Kinderen van basisschool De Startbaan komen in actie met verdere genodigden zoals bestuurders, Provincie Limburg , burgemeester gemeente Venlo. Samen zaaien zij de weide in met een bloem- en kruidenrijk zaadmengel. Natuurlijk leggen we u graag uit wat u bijdrage kan zijn om te zorgen dat er voldoende bijen en wilde bestuivers blijven.

Dagblad de Limburger en Omroep Venlo horen ook bij de genodigden.
In welke vorm door hen hier aandacht aan wordt besteed kunnen we u nu nog niet zeggen. Zorg dat je er bij bent! 

Werkgroep Natuurpad ‘Volg de Das’

Sraar Geelen                                                                                                 Terug..
Bio Energie, een bouwsteen van de toekomst.
Bio Energie, een bouwsteen van de toekomst.

Houtchips maken voor het BAG project.
Houtchips maken voor het BAG project.

Streekproductenmarkt op jaarvergadering 2008
Streekproductenmarkt op jaarvergadering 2008

Tripsvoorspeller in Prei Kees Jopseph.
Tripsvoorspeller in Prei Kees Jopseph.

Project bestuivende insecten, Bijenhotel.
Project bestuivende insecten, Bijenhotel.