»Uitnodiging inspiratiesessie: ‘Duurzaam gezond’

Uitnodiging inspiratiesessie: ‘Duurzaam gezond’

Datum:           Woensdag 7 februari 2018
Tijdstip:          19.30 uur – 22.30 uur 
Locatie:          Oelderse Halte, Deputé Petersstraat 27,  Oirlo

Programma:

 1.  Aandacht voor Gezond, Lokaal en Duurzaam.
  Korte toelichting missie, visie en ambitie Vereniging Innovatief Platteland
 2. Rondje langs de velden!  Wie zit er in de zaal?
  Korte introductie van de aanwezigen. Wie ben je? Waar zie je uitdagingen?
 3. Toelichting trends en ontwikkelingen in Food
  Presentatie over trends, toepassingen en mogelijkheden voor nieuwe foodconcepten op basis van enkele voorbeelden, Leandra Schmitz
 4. Pauze
 5. Local Hiero’s! Op weg naar een andere aanpak van en kijk op regionale food-concepten.
  Onderneemster Dieuwertje Crasborn (www.onzeoogst.nl) neemt ons mee in de wereld van stadstuinen, Venlo-burgers, bonen-worsten en lokale concepten.
 6. Op weg naar een gezamenlijk concept
  Op welke wijze zou VIP en haar leden willen en kunnen aanhaken bij dit concept? Hoe maken we een succes van onze eigen producten en kunnen we allen Local Heroes worden?

AANMELDEN IS MOGELIJK VIA CONTACT@INNOVATIEFPLATTELAND.NL »

Aanleiding

‘Afzet quinoa vervijf-voudigd’,  ‘Steeds meer mensen letten op gezonde voeding en zijn bereid ervoor te betalen’, ‘Boer gaat naar de klant toe’ . Zomaar een paar koppen uit de media van afgelopen paar weken.  Nieuwe food-concepten – en het liefst regionaal en gezond – zijn booming.

Toch lijkt het lastig om hier concreet stappen in te zetten voor op je eigen bedrijf. Zijn er mogelijkheden dit samen te doen? Welke ideeën hebben we als Vereniging Innovatief Platteland ? Wat zijn nu echt de trends van dit moment? Kunnen we deze combineren tot een regionaal concept? Zijn er mogelijkheden om aan te haken op lopende en in opstart zijnde initiatieven uit de regio?  En waar ligt de waarde voor ons als primaire sector?

Graag gaan we met jullie de discussie aan op welke wijze we de kracht van leden van Vereniging Innovatief Platteland kunnen bundelen om nieuwe markten te verkennen, producten te ontwikkelen en onze ambities te realiseren. Namelijk het bijdragen aan een duurzame gezonde toekomst voor onszelf en onze buren!

2018-01-30T14:24:44+00:00